Wat zijn de voordelen van houten ramen/ deuren?

Duurzaam: Houten ramen zijn zeer duurzaam en zijn dus een goede investering. Raamdesign gebruikt enkel kwalitatieve houtsoorten, hierdoor kan de levensduur enkel verlengen.

 

Isolerend: Houten ramen zijn zeer isolerend, de warmte zal dus langer in de woning aanwezig blijven. Hierdoor bespaar je op je energiefactuur. De geluiddempende eigenschap van houten ramen zorgt ervoor dat je minder geluidsoverlast van buiten ervaart.

 

Warme uitstraling: Houten ramen stralen warmte en elegantie uit. Het is bovendien een streling voor het oog. Hout past in vrijwel elk concept, van een landelijke woning tot een moderne loft.

 

Ecologisch: Hout is een ecologisch product. Het fabriceren van houten ramen is een verwerkingsproces dat zeer energiezuinig te werk gaat. Hout is dan ook de enige natuurlijke materiaalsoort die gebruikt kan worden voor ramen en deuren.

 

Stevig: Raamdesign maakt gebruik van de beste houtsoorten, hierdoor zijn ze zeer wind- en waterdicht. Houten ramen zijn zeer stevig en veilig. Ze zijn ook zeer inbraakproef.

 

Gemakkelijk in onderhoud: Er wordt dikwijls anders beweerd, maar houten ramen zijn gemakkelijk te onderhouden. Door een laag te voorzien kunnen houten ramen wel enkele jaren zonder verder onderhoud.