Wat zijn de voordelen van het plaatsen van een poort?

Ruimtebesparend: De poort gaat verticaal open, hierdoor kan je de auto kort tegen de poort parkeren. Dit geeft dat je snel en gemakkelijk naar binnen kunt rijden. In het geval dat de poort tegen een drukke baan ligt, is het een enorm voordeel. 

Het is ook perfect mogelijk om een poort te plaatsen in lage garages. 

Comfort: Het is zeer eenvoudig om de poort handmatig te openen en te sluiten zonder grote inspanningen te verrichten. Door het gebruik van gelagerde wieltjes en aangepast veersysteem wordt het schuureffect beperkt tot een minimum. Er is steeds de optie om voor een volautomatische poort te kiezen. Hierdoor kan je rechtstreeks vanuit de auto de poort openen en hoef je niet uit te stappen. 

Ruimte voor creativiteit: Elke woning heeft een bepaalde stijl en uitstraling. Er zijn woningen die super strak en modern zijn, andere meer landelijk zoals een hoeve, klassiek… 

Het zou dan ook een mooi geheel geven als de poort in de stijl van de woning past. Er zijn namelijk verschillende modellen, kleuren en materiaalsoorten mogelijk. 

Randen, afgerond of een boog? De vorm kan zelf gekozen worden. 

De poorten kunnen ook steeds aangepast worden aan de gevel en het bijhorend schrijnwerk. 

Duurzame investering: De poorten zijn corrosievast, de bijkomende onderdelen van verzinkt staal. Hierdoor zullen de poorten verschillende jaren meegaan en dus een zeer goede investering zijn.  

Isolerend en geluidswerend: De panelen hebben een dikte van 40 mm en zijn gevuld met polyurethaanschuim. Langs de zijkanten van de poort wordt een dichtingsysteem geplaatst waardoor je geen warmte verliest, en er ook geen koude lucht naar binnen kan. 

Er is hierdoor ook een dempende factor die een voordelige rol speelt. Er zal dus weinig storend geluid van buitenaf te horen zijn in de garage, zeer interessant als jouw garage aan een drukke baan gelegen is.