Steenstrips

Ben je op zoek naar een nieuwe gevelbekleding? Steenstrips kunnen een optie zijn als je houdt van een authentieke uitstraling. Een groot voordeel van steenstrips is wellicht dat het perfect mogelijk is om jouw woning te isoleren plus dat ze zeer snel te plaatsen zijn. Het isoleren langs de buitenkant is een van de meest interessante keuze in de combinatie isolatie/renovatie. 

  • Steenstrips (zonder isolatie)  

In sommige gevallen is er op de buitenmuren reeds isolatie aanwezig. De steenstrips kunnen rechtstreeks op de isolatie aangebracht worden. Is jouw woning nog niet geïsoleerd? Er wordt aangeraden deze toch te voorzien. Achteraf isolatie plaatsen is haast onmogelijk. Door deze wel te voorzien, worden 2 punten aangepakt. Jouw woning heeft een hele nieuwe uitstraling en het energiefactuur zal aanzienlijk dalen. 

  • Steenstrips (met isolatie) 

Er zijn verschillende opties om te isoleren. Bij de aanwezigheid van een spouwmuur, is er de optie deze te voorzien van spouwmuurisolatie. Hierdoor kunnen de steenstrips rechtstreeks op gevel aangebracht worden. 

Als de spouwmuur niet aanwezig is, kan de isolatie langs de buitenmuur aangebracht worden. De woning wordt op deze manier ingepakt en voorkomt op zijn beurt koudebruggen. De warmte blijft zo in de woning en kan ook niet ontsnappen. Door het isoleren langs de binnenkant is er de mogelijkheid dat de isolatie onderbroken wordt en hierdoor creëer je koudebruggen. 

De isolatie die langs de buitenkant van de gevel gebruikt wordt zijn isolatiepanelen. Ze worden bevestigd op de gevel door middel van vijzen. Vervolgens worden de steenstrips rechtstreeks op de isolatie geplaatst. 

Een andere opties is zeer ingrijpend maar ook een mogelijkheid, namelijk het verwijderen van de spouwmuur. Waar de spouw zich bevond worden isolatieplaten aangebracht en daarna afgewerkt met steenstrips.  

2 thoughts on “Steenstrips

  1. DE CLERCQ Jean-Jacques Reply

    Ik zoek eerder voor de renovatie van onze building isolatie waar de steenstrips al op gelijmd zijn. Hebt u daar informatie en prijzen voor ?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *