Robuust of elegant, PVC maakt het mogelijk.

Als je op zoek bent naar nieuwe ramen met een robuuste maar ook elegante uitstraling kan je de optie van PVC ramen zeker overwegen. Ramen uit PVC zijn zeer sterk en onderhoudsvriendelijk en bovendien passen bij vrijwel elke stijl. 

Waarom PVC? 

PVC ramen passen bij elke woningstijl, een landelijke hoeve of een super moderne nieuwbouw, het kan allemaal. Er zijn namelijk veel soorten uitvoering die bij elke bouwstijl gaan bv structuur, vorm, kleur,…

Voordelen 

 • Prijs-kwaliteitsverhouding
  Een groot voordeel van PVC ramen is de prijs-kwaliteitsverhouding. Vergeleken met andere materialen zoals hout en aluminium zijn PVC de goedkopere keuze.
 • Zeer onderhoudsvriendelijk
  Staal is een zeer stevig en vast materiaal. Het kan niet openbarsten of schilferen.
 • Levensduur
  PVC ramen zijn zeer duurzaam en zijn dus een goede investering. Ze kunnen wel tot 50 jaar lang meegaan.
 • Mooi uiterlijk
  PVC ramen kunnen bijna eender welke vorm en structuur aannemen. PVC kunnen een houtlook krijgen maar ze kunnen er eveneens uitzien als aluminium profielen. Ook zijn ze in vele verschillende kleuren beschikbaar.
 • Moderne uitstraling
  Pvc ramen zijn helemaal van deze tijd. Ze hebben een zeer strakke en moderne ramen. Ook een van de redenen dat PVC ramen zo populair geworden zijn.

Nadelen  

Er zijn eigenlijk weinig nadelen voor PVC ramen en ze overschaduwen de voordelen niet. 

 • gevoelig voor krassen
  Ondanks het stevige materiaal is er een krasgevoeligheid.
 • Veranderen niet gemakkelijk van kleur.
  PVC is zoals hiervoor reeds vermeld beschikbaar in vele kleuren. Het nadeel is waar houten ramen makkelijk te schilderen zijn gaat dit bij PVC ramen toch wel moeilijker. Door PVC ramen te schilderen loop je de kans deze te beschadigen en de levensduur te verkorten.

Uitvoeringen 

Er zijn verschillende uitvoeringen beschikbaar. 

 • Structuur en vorm
  PVC is te verkrijgen in de verschillende ral-kleuren. Het is perfect mogelijk om jouw favoriete kleur te verkrijgen in PVC profielen. Je kan ook kiezen uit de verschillende structuren mat, glans, glad, grof.
 • Vormen en stijl
  PVC ramen passen bij elke stijl van woning, een landelijke hoeve, moderne loft of klassieke woning. Er wordt steeds rekening gehouden met jouw wensen en voorkeuren. Er zijn verschillende vormen en stijlen waaruit je kan kiezen. Grote raampartijen, kleine indelingen van de ramen, raam met boog, strak,… Het kan allemaal.
 • Beglazing
  Als je wil besparen op jouw energiefactuur is het aangeraden naast pvc profielen te kiezen voor isolerend en kwalitatieve beglazing, hoogrendementsglas wordt tegenwoordig als standaard bekeken. Dit glas isoleert tot 3x meer dan dubbele beglazing (je kan natuurlijk ook kiezen voor 3 dubbel glas)

Premies

Je kan de kosten voor een stuk recupereren door premies aan te vragen. Naast de premie voor hoogrendementsglas en een renovatiepremie kan je ook nog een gemeentelijke premie aanvragen. Als de woning ouder is dan 10 jaar profiteer je ook van het verlaagde btw-tarief van 6% ipv 21%.

Deze premies kan je enkel verkrijgen als je beroep doet op een professionele installateur. Raamdesign kan je hierin alle informatie en raad geven. 

Onderhoud 

Het onderhoud van PVC ramen is zeer miniem. Het volstaat om deze enkele keren per jaar schoon te maken met lauw water, een zachte spons en een neutraal detergent. PVC ramen zijn kleurvast. Er is geen onderhoud vereist om verkleuring tegen te gaan. 

Heb je interesse in ramen uit PVC, maar weet je niet waar te beginnen? 

Neem gerust contact op met onze adviseurs van Raamdesign.