De natuur op je dak

Vroeger was een dak enkel ter bescherming van de woning. Dit is natuurlijk nog steeds de belangrijkste eigenschap en functie van een dakbekleding maar tegenwoordig gaat het ook om de uitstraling en de trends die ‘in’ zijn. Dit is al even belangrijk dan het nuttig aspect van een dak. Je ziet het ook in meer woningen dat de zolder omgevormd wordt tot een volwaardige slaapkamer, bureau of speelkamer. De ruimte van de gehele woning worden dus nuttig gebruikt. 

Tijden veranderen dus de trends vernieuwen ook steeds. Er wordt dus regelmatig ook gesproken over de ‘Vijfde gevel’, hiermee wordt het dak bedoeld. Dit betreft het punt hoe belangrijk daken zijn in de tijd van nu, of het nu gaat over een plat dak of hellend dak. 

De nieuwste trend is wellicht de groene daken. In grote steden is het ontbreken van een tuin niet meer dan normaal. Iedereen wil toch een groen uitzicht, dan zijn de groene daken een perfect alternatief. Het is niet enkel mooi en aantrekkelijk, het geeft ook een betere isolatiewaarde. Enkel voordelen dus! 

Niks zo mooi dan ‘het groen’ dat centraal staat.